A vegán reggelik egyik nagy kedvence
A vegán bundáskenyér
Nem sok dolgot hiányolok a vegánság előtti életemből, a bundáskenyér azonban határozottan ezek között szerepel. Bár igyekszem kerülni a zsíros ételeket, egy-egy reggel előfordul, hogy annyira megkívánom, hogy nincs, ami megállítson. 😀 Így sikerült kikísérletezni a tökéletes vegán bundáskenyér receptjét.
Elkészítés:
A szokásos mennyiségű növényi zsiradékot felhevítjük egy serpenyőben. Amíg ez megtörténik, egy mélytányérban összekeverünk:
- Csicseriborsó lisztet és sörélesztő pelyhet 3:1 arányban.
- Hozzáadom a kedvenc fűszereimet (só, bors, paprika, fokhagyma)
- (Opcionálisan tehetünk bele szezámmagot is, hogy mégropogósabb legyen.)
- Annyi vízzel keverjük el, hogy még sűrű legyen, de könnyen be tudjuk vele fedni a kenyérszeleteket.
Mindkét oldalát megsütjük, ugyanúgy, mint a tojásos bundáskenyérnél, majd megszórjuk oregánóval és pirospaprikával. Nyers zöldségekkel tálaljuk.
+Van, aki édesen is szereti ezt a receptet és az említett fűszerek helyett édesítőt/cukrot/fahéjat rak a keverékbe és jóval kevesebb olajon süti meg a vegán bundáskenyerét. Ebben az esetben friss gyümölcsökkel is isteni finom!
Pro tipp:
Mivel ez tényleg eléggé zsíros egy étel, érdemes a nap hátralévő részében (vagy a napokban) kerülni a zsiradékokat.
Hogyan hat a zsír az egészségünkre? Tudd meg az új cikkben hamarosan!
Comments (0)