A vegán reggelik egyik nagy kedvence

A vegán bundáskenyér

Nem sok dolgot hiányolok a vegánság előtti életemből, a bundáskenyér azonban határozottan ezek között szerepel. Bár igyekszem kerülni a zsíros ételeket, egy-egy reggel előfordul, hogy annyira megkívánom, hogy nincs, ami megállítson. 😀 Így sikerült kikísérletezni a tökéletes vegán bundáskenyér receptjét.

A képen vegán reggeli recept, bundáskenyér van.

Elkészítés:

A szokásos mennyiségű növényi zsiradékot felhevítjük egy serpenyőben. Amíg ez megtörténik, egy mélytányérban összekeverünk:

  • Csicseriborsó lisztet és sörélesztő pelyhet 3:1 arányban.
  • Hozzáadom a kedvenc fűszereimet (só, bors, paprika, fokhagyma)
  • (Opcionálisan tehetünk bele szezámmagot is, hogy mégropogósabb legyen.)
  • Annyi vízzel keverjük el, hogy még sűrű legyen, de könnyen be tudjuk vele fedni a kenyérszeleteket.

Mindkét oldalát megsütjük, ugyanúgy, mint a tojásos bundáskenyérnél, majd megszórjuk oregánóval és pirospaprikával. Nyers zöldségekkel tálaljuk.

+Van, aki édesen is szereti ezt a receptet és az említett fűszerek helyett édesítőt/cukrot/fahéjat rak a keverékbe és jóval kevesebb olajon süti meg a vegán bundáskenyerét. Ebben az esetben friss gyümölcsökkel is isteni finom!

A képen vegán bundáskenyér van.

Pro tipp:

Mivel ez tényleg eléggé zsíros egy étel, érdemes a nap hátralévő részében (vagy a napokban) kerülni a zsiradékokat.

Hogyan hat a zsír az egészségünkre? Tudd meg az új cikkben hamarosan!