A tökéletes vegán forrócsoki

Lassan itt a tél és bár egy egyszerű kakóval is kellemesen el lehet tölteni a hideg estétket, egy sűrű, krémes, gőzölgő forrócsoki talán annál is emlékezetesebb. A receptet cukormentesen vagy édesítővel is el lehet készíteni, növényi tejszínhabbal pedig mégkülönlegesebbé lehet tenni.

A képen vegán forrócsoki recept van.

Hozzávalók

  • 4 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 3-4 ek. nádcukor vagy stevia/eritrit
  • 4 ek. kukoricakeményítő
  • 400 ml rizstej

Elkészítés

  1. Összekeverjük a kakaót, a cukrot és a keményítőt, majd a még hideg tejet hozzáöntjük.
  2. Az így kapott keveréket hidegen megpróbáljuk csomómentesre keverni.
  3. Feltesszük egy kis lábasban a tűzre, és 1 perc folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

Ízlés szerint fehéjjal vagy meggyel is fel lehet dobni! Ha halmoznád az élvezeteket olvassz hozzá étcsokoládét is.

Vegán desszert karácsonyi recept.

Neked melyik a kedvenc vegán édességed?

Próbáltad már a vegán palacsintát? Kattints ide a receptért!