A tökéletes vegán forrócsoki
Lassan itt a tél és bár egy egyszerű kakóval is kellemesen el lehet tölteni a hideg estétket, egy sűrű, krémes, gőzölgő forrócsoki talán annál is emlékezetesebb. A receptet cukormentesen vagy édesítővel is el lehet készíteni, növényi tejszínhabbal pedig mégkülönlegesebbé lehet tenni.
Hozzávalók
- 4 ek. cukrozatlan kakaópor
- 3-4 ek. nádcukor vagy stevia/eritrit
- 4 ek. kukoricakeményítő
- 400 ml rizstej
Elkészítés
- Összekeverjük a kakaót, a cukrot és a keményítőt, majd a még hideg tejet hozzáöntjük.
- Az így kapott keveréket hidegen megpróbáljuk csomómentesre keverni.
- Feltesszük egy kis lábasban a tűzre, és 1 perc folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Ízlés szerint fehéjjal vagy meggyel is fel lehet dobni! Ha halmoznád az élvezeteket olvassz hozzá étcsokoládét is.
Neked melyik a kedvenc vegán édességed?
Próbáltad már a vegán palacsintát? Kattints ide a receptért!
Pingback: Amatőr ételfotó-pályázat | Palyazatok.org