Vegán kakaóscsiga/ fahéjascsiga, oh yes!
Vegánként sokkal tudatosabban és körültekintőbben kell vásárolnunk, és sokszor ez azt is jelenti, hogy a bolti péksüteményeket, beazonosíthatatlan összetevőik miatt, a polcon kell hagynunk. Szerencsére ezeket otthon is könnyedén el tudjuk készíteni, és a meglepi az, hogy ugyanolyan finomak lesznek. 🙂
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 8-9 dkg kókuszolaj
- 2 dl növényi tej
- 4 evőkanál cukor
- csipet só
- 2,5 dkg élesztő
A krémhez
- 3 evőkanál kakaópor (vagy fehéj)
- 3 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 8 dkg kókuszolaj
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- A növényi tejet egy picit megmelegítjük, majd egy külön pohárba egy teáskanálnyi cukrot teszünk, beleöntjük a tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt.
- Ezután összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót.
- Ehhez a száraz keverékhez hozzáadjuk a folyékony állagú kókuszolajat és az élesztős tejet. Majd addig gyúrjuk, amíg összeáll, és a kezünkön sem marad tészta. Ezután körülbelül 1 óráig kelni hagyjuk.
- A folyékony állagú kókuszolajhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport. Majd ezeket jól elkeverjük egymással.
- Ha megkelt a tészta, akkor lisztes felületen nyújtsuk körülbelül 2-3 mm vastag téglalap alakra.
- Ezután kenjük meg a kakaós krémmel, és egyenletesen tekerjük fel.
- Hagyjuk, hogy egy pár perc alatt összeálljon a tészta és a krém, majd szeleteljük fel apró szeletekre.
- Helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és körülbelül 25-30 perc alatt süssük őket aranybarnára.
Kész!
Szereted a vegán édességeket? Nézd meg a többi receptet is! 🙂
Comments (0)