Vegán kakaóscsiga/ fahéjascsiga, oh yes!

Vegánként sokkal tudatosabban és körültekintőbben kell vásárolnunk, és sokszor ez azt is jelenti, hogy a bolti péksüteményeket, beazonosíthatatlan összetevőik miatt, a polcon kell hagynunk. Szerencsére ezeket otthon is könnyedén el tudjuk készíteni, és a meglepi az, hogy ugyanolyan finomak lesznek. 🙂

A képen vegán desszert, édesség kakaóscsiga van.

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 8-9 dkg kókuszolaj
  • 2 dl növényi tej
  • 4 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 2,5 dkg élesztő

A krémhez

  • 3 evőkanál kakaópor (vagy fehéj)
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 8 dkg kókuszolaj

A képen vegán csoki csokoládé van.

 

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A növényi tejet egy picit megmelegítjük, majd egy külön pohárba egy teáskanálnyi cukrot teszünk, beleöntjük a tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Ezután összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót.
  4. Ehhez a száraz keverékhez hozzáadjuk a folyékony állagú kókuszolajat és az élesztős tejet. Majd addig gyúrjuk, amíg összeáll, és a kezünkön sem marad tészta. Ezután körülbelül 1 óráig kelni hagyjuk.
  5. A folyékony állagú kókuszolajhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport. Majd ezeket jól elkeverjük egymással.
  6. Ha megkelt a tészta, akkor lisztes felületen nyújtsuk körülbelül 2-3 mm vastag téglalap alakra.
  7. Ezután kenjük meg a kakaós krémmel, és egyenletesen tekerjük fel.
  8. Hagyjuk, hogy egy pár perc alatt összeálljon a tészta és a krém, majd szeleteljük fel apró szeletekre.
  9. Helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és körülbelül 25-30 perc alatt süssük őket aranybarnára.

Kész!

A képen vegán fahéjascsiga recept van.

 

Szereted a vegán édességeket? Nézd meg a többi receptet is! 🙂