“Mézeskalács” vegán módra

Mézeskalács nélkül nem karácsony a karácsony! Mivel vegánként a mézet is hanyagoljuk az étkezésünkből, ez a “nemmézeskalács” recept tökéletes hozzávalója lehet egy igazi vegán karácsonynak.

A képen vegán karácsonyi süti, mézeskalács látható.

Hozzávalók

  • 1/3 bögre olaj
  • 3/4 bögre cukor
  • 1/4 bögre melasz
  • 1/4 bögre növényi tej
  • 2 bögre liszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • Mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Egy tálban összekeverjük az olajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a melaszt és a növényi tejet.
  3. Ezután összekeverjük a száraz anyagokat is, és hozzáöntjük az olajos keveréket, majd elkezdjük tésztává gyúrni.
  4. Addig gyúrjuk, amíg egy jól összeállt, kevésbé tapadós tésztát kapunk.
  5. Ezután lisztes felületen kinyújtjuk és kiszaggatjuk, majd 15-20 percre a sütőbe tesszük, és puhára sütjük.
  6. A sütőből kivéve pedig ízlés szerint díszítjük. Itt akár használhatjuk a fenti répatorta krém receptjét is.

A képen egán karásconyi ételek vannak.

A legtöbbször nem bonyolult vegánosítani a kedvenc receptünket. Remélem neked is ízleni fog ez a mézeskalács!

Vegán forrócsokit is innál? Hamarosan jön a recept!

Neked mi a kedvenc karácsonyi vegán recepted? 🙂