“Mézeskalács” vegán módra
Mézeskalács nélkül nem karácsony a karácsony! Mivel vegánként a mézet is hanyagoljuk az étkezésünkből, ez a “nemmézeskalács” recept tökéletes hozzávalója lehet egy igazi vegán karácsonynak.
Hozzávalók
- 1/3 bögre olaj
- 3/4 bögre cukor
- 1/4 bögre melasz
- 1/4 bögre növényi tej
- 2 bögre liszt
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk sütőpor
- 1/2 tk só
- Mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Egy tálban összekeverjük az olajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a melaszt és a növényi tejet.
- Ezután összekeverjük a száraz anyagokat is, és hozzáöntjük az olajos keveréket, majd elkezdjük tésztává gyúrni.
- Addig gyúrjuk, amíg egy jól összeállt, kevésbé tapadós tésztát kapunk.
- Ezután lisztes felületen kinyújtjuk és kiszaggatjuk, majd 15-20 percre a sütőbe tesszük, és puhára sütjük.
- A sütőből kivéve pedig ízlés szerint díszítjük. Itt akár használhatjuk a fenti répatorta krém receptjét is.
A legtöbbször nem bonyolult vegánosítani a kedvenc receptünket. Remélem neked is ízleni fog ez a mézeskalács!
Vegán forrócsokit is innál? Hamarosan jön a recept!
Neked mi a kedvenc karácsonyi vegán recepted? 🙂
Pingback: Zmenu.net ételfotó pályázat | Palyazatok.org