Vegánként sem kell lemondani a muffinról!

Sokszor előfordul, hogy szeretnénk valami édeset enni, de nem szeretnénk túl sok időt sütögetéssel tölteni. Ilyenkor az egyik legjobb ötlet elővenni egy egyszerű muffin receptet. Az pedig még jobb, ha ez a recept ráadásul vegán is!

Vegán muffin áfonyával

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 75 g olaj
  • 2,5 dl növényi tej
  • Áfonya

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A száraz összetevőket az áfonyával együtt összekeverjük, majd a növényi tejet és az olajat is hozzáadjuk, és masszává keverjük őket.
  3. A kapott masszát beletöltjük a formákba, és körülbelül 20 percre a sütőbe helyezzük.

Természetes az áfonyát bármilyen más gyümölccsel, vagy akár vegán csokoládéval is helyettesíthetjük!

Van, hogy adok egy kis kakaóport a tésztához és banán darabokat szelek bele. Isteni!

A képen vegán torta recept van.

+Tipp: A tésztát tortaformában is kisüthetjük, két szeletté vághatjuk, és bevonhatjuk kedvenc krémünkkel, lekvárral vagy vegán pudinggal. Gyümölcsökkel díszíthetjük.

Vegán tortakrém ötlet:

Rengeteg féle növényi tejszínt lehet kapni, ezeket könnyen ízesíthetjük, ha összedaráljuk gyümölccsel, növényi joghurtokkal vagy egyszerűen valamilyen természetes aromát adunk hozzá.

Neked melyik a kedvec vegán muffinod?